ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιστοσελίδα αυτή είναι παλιά και δεν ενημερώνεται! - Θα βρείτε την καινούργια εδώ

Ευγενία Περυσινάκη

ΕΔΙΠ ΠΕ

Γραφείο:
Ώρες γραφείου:
Τηλέφωνο: 28310 77248
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: perisinaki@uoc.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • 2013: Διδακτορική Διατριβή από τον Τομέα Κλασσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο: Η Χορεία στην Κλασική Περίοδο, με Επίκεντρο στο Έργο του Ευριπίδη. Βαθμός: Άριστα.
  • 2004: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλασική Φιλολογία. Τίτλος της κύριας μεταπτυχιακής εργασίας: Η Όρχηση στον Ευριπίδη. Βαθμός: Άριστα.
  • 1994: Πτυχίο με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Τομέα Κλασικών Σπουδών.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

  • Απρίλιος 2019 - σήμερα: Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ) Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • 2015-σήμερα: Επόπτρια της Διδακτικής Άσκησης στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • 2003-2004, 2018-σήμερα: Φροντιστηριακά Μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • 2003-2015, 2018-2019: Λειτουργός της Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από επιτυχία στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ. Γυμνάσιο Έμπωνος Ρόδου (2003-2005), ΓΕΛ Μοχού Ηρακλείου Κρήτης (2005-2007), 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης (2007-2015, 2018-2019).
  • 1999-2002: Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών και Έκθεσης στο 9ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης και στο Ενιαίο Λύκειο Επισκοπής Ρεθύμνου στο πλαίσιο του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • 1994-2003: Διδασκαλία στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης του Ηρακλείου Κρήτης: Κύκλος (Γάζι Ηρακλείου), Μέθοδος (Ηράκλειο Κρήτης), Ορόσημο (Ηράκλειο Κρήτης).

ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  • 2014: Συντονίστρια βαθμολογητών Πανελληνίων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο 55ο Βαθμολογικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.
  • 2015: Συντονίστρια βαθμολογητών Πανελληνίων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο 55ο Βαθμολογικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.
  • 2011-2013: Υπεύθυνη για τις Ερευνητικές Εργασίες στο 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αρχαίο ελληνικό δράμα, θέατρο και εκπαίδευση.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Μάρτιος 2019: «Αισχύλου Ικέτιδες: Η Μετακίνηση των Δαναΐδων από την Αίγυπτο στο Άργος» στο 15ο Διεθνές Συνέδριο που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών την Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης, το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, την ΟΑΚ και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με θέμα: «Η Αραβοκρατία στην Κρήτη». Υπό δημοσίευση στον 14ο τόμο του Graeco-Arabica. Αθήνα: Ηρόδοτος.
  • Σεπτέμβριος 2018: «Η Επίδραση του Νίκου Καζαντζάκη στο Έργο του Λευτέρη Αλεξίου» στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Επίδραση του Έργου του σε άλλους Συγγραφείς Σύγχρονους και Μεταγενέστερους στην Ελλάδα και στην Αλλοδαπή».
  • Οκτώβριος 2017: “Teaching Practicum at Schools and Reflection”, στο Annual 2017 CARN Conference, Reflecting on Action Research in an Unequal World: an Alternative Perspective towards Democracy.
  • Οκτώβριος 2016: «Η Διονυσιακή Χορεία στην Οδύσσεια του Καζαντζάκη». Στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων με τίτλο: Ο ποιητής Νίκος Καζαντζάκης,  21-23 Οκτωβρίου 2016. Υπό δημοσίευση στα πρακτικά του συνεδρίου: Ο ποιητής Νίκος Καζαντζάκης.
  • Ιούνιος 2016: «Πρακτική Καθοδήγηση των Φοιτητών, Άξονες Παρατήρησης Διδασκαλιών και Εκπόνησης Σχεδίου Διδασκαλίας». Στην Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: Η Διδακτική Άσκηση στη Φιλοσοφική Σχολή  (24.06.1016),  στην Αίθουσα Ξενία, στο Ρέθυμνο.
  • Νοέμβριος 2015: «Η Άλωση των Πόλεων ως Αντικείμενο Θρήνου από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ως τη Δημώδη Κρητική Ποίηση» στο συνέδριο που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας με το Δήμο Ανωγείων για το Κρητικό Μοιρολόι. Η εισήγηση έχει δημοσιευτεί στον τόμο «Τα Κρητικά Μοιρολόγια» (Μνήμη Σήφη Κοσόγλου, Χρίστου Μακρή και Οδυσσέα Τσαγκαράκη), σελ. 437-451.
  • Απρίλιος 2015: «Οι Γλωσσικοί Κώδικες της Χορείας στην Αντιγόνη του Σοφοκλή», στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Εμμανουήλ Κριαρά «Οι Γλωσσικοί Κώδικες στη Σχολική Πράξη», την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ρεθύμνου.
  • Σεπτέμβριος 2013: «Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα μέσα από τη Νεοελληνική Λογοτεχνία», στο Επιστημονικό Συνέδριο Τέχνη και Πολιτισμός στα Χρόνια της Ένωσης, που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Στον τόμο Τέχνη και Πολιτισμός στα Χρόνια της Ένωσης, επιμ. Ψιλάκη Ε, Δρακάκης Μ. Ηράκλειο 2016, σελ. 215-224.
  • Σεπτέμβριος 2011: «Κρητική Όρχησις». 11ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης. Υπό δημοσίευση στα πρακτικά του  11ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου. Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης Εκτενής περίληψη της είναι αναρτημένη στο: http://docplayer.gr/3404653-11o-diethnes-kritologiko-synedrio.html
  • Σεπτέμβριος 2009: «Βάλτε Χρώμα στο Θέμα σας», στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ηρακλείου κα Λένα Τζεδάκη- Αποστολάκη, με τίτλο «Η Διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων με ΤΠΕ». Η ανακοίνωση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα Φιλόλογοι Ηρακλείου (2009) την οποία επιμελούνται οι Σχολικοί Σύμβουλοι των Φιλολόγων στη διεύθυνση:
    http://users.sch.gr/sfscholiki/files/mathimata/PERISINAKH-valte-xroma-sto-thema-sas.pdf
  • Απρίλιος 2005: Ανακοίνωση στην Τρίτη Συνάντηση Εργασίας Μεταπτυχιακών  Φοιτητών Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα  «Ο Όρος Χορεύειν στο Έργο του Ευριπίδη». Η ανακοίνωση είναι αναρτημένη εδώ.